Fudbal

Xabi Alonso

mar 16, 2024

Bivši igrač Liverpula je ‘zaista srećan’ u Bajer Leverkuzenu, nakon što je predstavljen kao favorit da zameni Jurgen Klopp.

Bivši vezni fudbaler Liverpula Ksabi Alonso favorit je ranih kladionica kao naslednik Jurgen Kloppa.

Bivši vezni fudbaler Liverpula Xabi Alonso kaže da je „zaista srećan“ u Bajer Leverkuzenu i da ne razmišlja o svojoj budućnosti nakon što su ga kladioničari postavili kao favorita za naslednika Jurgen Klopp.

Španac, koji je osvojio Ligu šampiona u Liverpulu u petogodišnjoj čaroliji igranja na Anfildu, izašao je kao rani favorit da zameni Klopp na kraju sezone posle šok odluke da odlazi.

Smatra se da je Alonso jedan od najzgodnijih trenerskih poseda na svetu pošto je vodio Bajer Leverkuzen na vrhu Bundeslige, s tim da je njegova strana nepobeđena posle 18 utakmica i da sedi četiri boda iznad aktuelnog šampiona Bajern Minhena.

U izveštajima iz oktobra tvrdi se da 42-godišnjak ima klauzulu u ugovoru koja bi mu omogućila povratak u Liverpul ovog leta, kao i njegove bivše evropske klubove u teškoj kategoriji Real Madrid i Bajern Minhen.

Međutim, Alonso, čiji Leverkuzen ugovor traje do 2026. godine, ističe da je fokusiran samo na posao u Bajareni usled spekulacija da bi mogao da bude Kloppov naslednik.