Fudbal

TURSKA 0 – 3 PORTUGAL

jun 23, 2024

Portugal se plasirao u osminu finala Eura 2024. kao pobednik Grupe F sa dominantnom pobedom od 3-0 nad izmučenom  Turskom na BVB stadionu Dortmund.

IGRAČ UTAKMICE: PEPE (PORTUGAL)
41 je novi 31 za centralne defanzivce kada pogledate organizaciju, čitanje igre i tajming meča koje centralni defanzivac Porta unosi u igru. Izuzetan nastup na beku ekipe Roberta Martineza koji je izazvao ovacije za bivšeg igrača Real Madrida iz velike podrške Turske. To je bilo zasluženo jer ga je kasnije zamenio Antonio Silva.

OCENE IGRAČA

Turska: Baiindir 6, Čelik 5, Akaidin 5, Bardakci 5, Kadioglu 5, Calhanoglu 5, Aihan 5, Kokcu 5, Akturkoglu 5, Akgun 5, Iilmaz 5 Zamene: Demiral 6, Iazici 6, Iuksek 6, Iildiz 5
Portugal: Diogo Kosta 7, Dijaz 7, Pepe 9, Mendeš 8, Paljinja 7, Vitinja 7, Fernandeš 8, Kančelo 8, Bernardo Silva 9, Ronaldo 8, Leao 7 Zamene: Antonio Silva 7, Semedo 7, Ruben Neves 7, Žoao Neves 7, Neto 7
NAJVAŽNIJI DELOVI UTAKMICE
7′ SLAVNA ŠANSA ZA TURSKA DA POVODI Pa, to što nisu postigli gol u tom napadu je malo čudo jer Kerem Akturkoglu ulazi na zadnju stativu, ali nekako ne može da se poveže sa četiri jarde. Okliznuo se u ključnom trenutku sa centaršuta Junusa Akguna. Portgual ima sreću da to preživi dok mahnito hakuju loptu.
21′ GOL! (SILVA) PORTUGAL 1-0 TURSKA Prekrasan finiš Bernarda Silve koji je sa 10 jardi zakucao odbijeni centaršut u mrežu nakon što je lopta probila do njega kroz trčanje i dodavanje Nuno Mendeša. Lepa uvodna igra i Leaoa. Portugal ima prednost.
28′ GOL! (AKAIDI OG) PORTUGAL 2-0 TURSKA Katastrofa za Tursku jer su dali drugi gol Portugalu na tanjiru. Samet Akaidin se ne otrčava i zabacuje loptu pored svog golmana kada je Baiindir izašao. Ne mogu da se vratim na vreme da spasem situaciju, a lopta je preko linije. To je užasan trenutak. 2-0 za Portugal.
56′ GOL! (FERNANDES) PORTUGAL 3-0 TURSKA I to je sigurno gem, set i meč, jer je odbrana Turske razbijena loptom pune nade sa leđa, a Ronaldo, dobro sa strane, s lakoćom pogađa Brunu Fernandesu da ubaci loptu u mrežu. Turska svuda igra sa Portugalom na strani. Još užasnijih trenutaka.
72′ NETO Pokušava da pronađe RONALDA Ronaldo je upravo pozirao za brzi selfi sa mladim navijačem koji upada na teren, ali beži od nekoliko čuvara. Neto pokušava da izdvoji sjajnog čoveka sa centrom, ali Bardakci radi na čišćenju.