Fudbal

SPANIJA 1 – 0 ITALIJA

jun 22, 2024

Defanzivac Bolonje Rikardo Kalafjori autogolom doneo je Španiji pobedu nad Italijom sa 1:0. Spanija je bila definitvno dominantna tokom igre ali ni Italija se nije lako dala.Uglađen španski tim pokazao je dominantan rezultat i kompletirao veličanstvenu pobedu od 1-0 nad odbrambenim evropskim šampionom Italijom u osvajanju Grupe B Eura 2024. sa još jednom utakmicom.

IGRAČ UTAKMICE: NIKO VILIJAMS (ŠPANIJA)
Mučio je Italiju kvalitetom svog tempa i širokom postavom što je prava karakteristika nezaboravne pobede za njegovu ekipu. Trebalo je zaista da postigne gol jer je rano iz neposredne blizine pogodio prečku pre nego što je pogodio prečku u drugom poluvremenu, ali dodaje toliko pretnje u poslednjoj trećini. Završni pečat je možda sledeći korak u njegovom razvoju.
OCENE IGRAČA
Španija: Simon 6, Karvahal 7, Le Normand 7, Morata 7, Ruiz 7, Laporte 7, Rodri 7, Vilijams 9, Jamal 8, Pedri 8, Kukurela 8 Zamene: Baena 6, Ojarzabal 6, Perez 6, Tores 6

Italija: Donaruma 8, Di Lorenco 5, Dimarko 5, Kalafjori 5, Fratezi 5, Žoržinjo 5, Skamaka 5, Pelegrini 5, Kjeza 5, Barela 5, Bastoni 5 Zamene: Kristante 6, Kambijazo 6, Reteginji 6, Zapadorić 6 6
NAJVAŽNIJI DELOVI UTAKMICE
2′ SKORO POČETAK ŠPANIJE IZ SNOVA! Sjajna igra Vilijamsa na krilu za pogodak. Prebacuje sa stvarnom pretnjom, ali Donarumma je udario glavom Pedrija. Super spas.
10′ ŠPANIJA UDAVA JOŠ JOŠ JEDNA BRILIJALNA ŠANSA Ovog puta Morata je ubacio preko fantastičnog centaršuta, ali Vilijams je nekako klimao loptu pored gola sa pet jardi. Kako mu je to promaklo? Tako briljantan početak Vilijamsa, ali trebalo bi da ima cilj da ide sa tim. I dalje 0-0.
53′ PEDRI TAKO BLIZU OTVARAČA On zakucava loptu pored odseka Kukurele pre nego što je Donaruma bio primoran da se čvrsto zaustavi udarcem u vrat.
55′ GOL! (KALAFIORI) ŠPANIJA 1-0 ITALIJA I Španija konačno ima vođstvo dok Rikardo Kalafjori sa centaršuta Vilijamsa skreće loptu u sopstvenu mrežu. Nesrećno. Ali ne mogu reći da to nisu zaslužili.
73′ VILIJAMS TAKO BLIZU DRUGOG Niko je pokazao sav svoj kvalitet i poslao loptu od prečke nakon što je Giovanni Di Lorenzo ostao mrtav. Vilijams je večeras bio odličan za Španiju.