Fudbal

SLOVACKA 1 – 2 UKRAJNA

jun 22, 2024

Ukrajina je napravila uzbudljiv povratak u drugom poluvremenu kako bi pobedila Slovačku u Diseldorfu i održala svoju kampanju na Euru 2024. dok je Roman Jaremčuk sišao sa klupe i postigao sjajan kasni pogodak.

IGRAČ UTAKMICE – MIKOLA ŠAPARENKO
Zaostaje 1-0 i izgleda kao da se sprema da napusti turnir, Ukrajini je bio potreban heroj.
Vezista Dinama iz Kijeva Šaparenko verovatno nije bio onaj koga su očekivali, ali je 25-godišnjak taj koji je u drugom poluvremenu primio utakmicu za vrat, postigavši smireno izjednačenje pre nego što je asistirao pobedniku Jaremčuka.
OCENE IGRAČA
Slovačka: Dubravka 6, Pekarik 6, Vavro 6, Škriniar 6, Hančko 6, Kučka 6, Lobotka 7, Duda 6, Šranc 7, Boženik 6, Harašlin 8
Zamene: Beneš 6, Strelec 6, Obert 6, Suslov 6, Sauer N/A
Ukrajina: Trubin 7, Timčik 6, Zabarini 6, Matvijenko 6, Zinčenko 8, Bražko 7, Šaparenko 8, Jarmolenko 6, Sudakov 7, Mudrik 7, Dovbik 6
Zamene: Zubkov 6, Jaremčuk 8, Malinovskij N/A, Sidorčuk N/A, Talovierov N/A

NAJVAŽNIJI DELOVI UTAKMICE
18’ GOL! SLOVAČKA 1-0 UKRAJNA (Šranc)
Dolazilo je! Šranc, pobednik meča protiv Belgije, ponovo je čovek u zapisniku pošto je centaršut zakačen na zadnju stativu, gde se podiže i klimne glavom iz neposredne blizine. Slovačka nastavlja da impresionira!
34’ UKRAJINA pogodio stativu!
Tako blizu izjednačenja! To je sjajan potez Ukrajine, počevši od centaršuta do Jarmolenka, koji pokušava jedan-dva sa Dovbikom da uđe u peterac, ali nije uspeo. Lopta se vraća do Timčika, ali Dubravka je njegov lopticu iz ugla vrhom prsta na nogu stative i nakon malo flipera, Slovačka je razbistrila.
54’ GOL! SLOVAČKA 1-1 UKRAJINA (Šaparenko)
Mudrik vodi još jedan brejk u Ukrajini, ali njegov pas je iza Dovbika i to usporava sve. Nije da je važno – napadač drži loptu i kada je Zinčenko vrati u peterac sa leve strane, Šaparenko je tu da ublaži finiš u donjem uglu. Igra na!
75’ MUDRIK pogodio stativu!
Slovačka ide u napad, ali udarac Pekarika sa ivice šesnaesterca je izblokiran i Ukrajina može iznenada da iskri kontra dva na jedan! Dovbikovo dodavanje za Mudrika je teško i gura ga pored gola, ali udarac krila Čelsija dolazi od Dubravkinog kolena i trese stativu pre nego što se vraća!
80’ GOL! SLOVAČKA 1-2 UKRAJINA (Jaremčuk)
Oni su to uradili! Šaparenko zakucava loptu preko vrha za Jaremčuka da ga juri, a veliki napadač je lepo obara svojim prvim dodirom pre nego što je uspeo da finišuje pored Dubravke. Bedlam je na aut liniji dok se ukrajinski igrači izlivaju na teren u slavlju!