Fudbal

SKOTSKA 0 – 1 MADJARSKA

jun 24, 2024

Skotska je opet dozivela dramatican poraz. Ovaj put od Madjarske rezultatom 1 – 0 za Madjarsku u Evru 2024. Madjarska je dala go cak u 100 minutu sto niko nije ocekivao.

IGRAČ UTAKMICE – ROLAND SALLAI (MAĐARSKA)
Napadač Mađarske bio je jedan od najopasnijih igrača u igri koja je dugo bila lišena kreativnosti i iskre. Onda, kada je bilo najvažnije, poveo je odlučujući brejk i zadržao hladnu glavu kako bi pobedio Čobota za pobednika.
OCENE IGRAČA
Škotska: Gunn 7; Hendri 6, Henli 7, Mekena 6; Ralston 6, Gilmor 6, Mekgregor 6, Robertson 6; McTominai 6, McGinn 6; Adams 5. Zamene: Armstrong 6, Šenkland 6, Meklin 6, Kristi 6, Morgan N/A
Mađarska: Gulači 6; Botka 7, Orban 6, Dardai 6; Bola 6, Nađ 6, Šafer 7, Kerkez 6; Soboslai 7, Sallai 8; Varga 6. Zamene: Nađ 6, Salai 6, Adam 6, Čobot 8, Nađ 6
NAJVAŽNIJI DELOVI  UTAKMICE

42’ – MAĐARSKA pogodila prečku! Ovog puta Soboslai odlučuje da odvede centaršut na zadnju stativu umesto da šutira i hvata škotsku odbranu, pronalazeći Orbana na zadnjoj stativi koji glavom odlazi sa gola i dalje. Ipak, možda je bio u ofsajdu.
68′ – VARGA PRIMA MEDICINSKA POMOĆ Ovo zaista ne izgleda dobro. Gan je ponovo na nogama, a postoji potencijalna provera penala iz VAR-a. Ali više zabrinjava zdravlje Mađara Varge, koji je očigledno ozbiljno zabrinut za svoje saigrače. Podiže se ćebe da bi ga zaštitio dok se leči, a nosila su stavljena na nosila.
79′ – ŠKOTSKA PENALA! Armstrong nakon ubačaja ulazi u peterac i nakon borbe sa defanzivcem pogađa špil. Ogromna graja za penal, ali se odmahuju!
92′ – MAĐARSKA pogodila stativu! Škotska visi za nokte! Oni su širom otvoreni i Čobot ima samo čuvara da pobedi, ali njegov udarac preko gola pogađa daljnu stativu!
99′ – VELIKA ŠKOTSKA ŠANSA! Ali to pada na pogrešnog čoveka! Lopta izbija do velikog Henlija u petercu i on pokušava da je ubaci sa 14 jardi, ali je pravo u golmana!
100′ – GOL! Škotska 0-1 Mađarska (Csoboth): Neverovatno! Mađarska prekida iz kornera Škotske i postiže pobednika poslednjim udarcem na utakmici. Ovo je veći turnirski bol za Škotsku. Čobot je čovek sa pobednikom, šutirajući u ugao sa 12 jardi.