Sassuolo 3 – 3 AC Milan Noah Okafor postize kasni gol i izjednacava rezultat ali rivali se priblizavaju tituli serije A

apr 15, 2024

Andrea Pinamonti i Armand Lauriente iznenadili su AC Milan postigavši gol u uvodnih 10 minuta, da bi Sasuolo ubacio dva gola prednosti. Lauriente je vratio prednost od dva gola pošto je Rafael Leao smanjio deficit, ali je Milan žestoko pritisnuo u drugom poluvremenu i oteo bod kada se Noa Okafor popeo sa klupe da postigne pogodak zakasnelog nivoera za Rossonere.

Inter Milan je korak bliže svojoj prvoj tituli Serije A u poslednje tri godine, nakon što je Sassuolo zapretio relegacijom održao najbližeg rivala AC Milana do neverovatno zabavnog remija 3:3 na stadionu Mapei.

AC Milan je dva puta morao da dolazi otpozadi ali nije mogao da pronađe pobednika u poslednjim minutima rezultatom koji njihove arh-rivale ostavlja bliže drugoj tituli. Bilo je jasno da se Milan mučio da se pomiri sa visokom temperaturom na stadionu ali su se posle haotičnih prvih 10 minuta – gde su dva puta priznali – zakasnelo smestili.

Zamena Noa Okafor spasio je kasni bod za posetioce, čiji fokus sada prelazi na njihov okršaj u drugoj etapi UEFA Lige Evropa protiv Rome u četvrtak uveče u onome što sada jasno izgleda kao njihova poslednja šansa za srebrno posuđe ove sezone.

Pošto su dva gola bila jasna u prvih 10 minuta preko Andree Pinamontija i Armanda Laurientea, i videli neke herojstvo od iskusnog čuvara Andrea Konsiglija, Sasuolo može da se smatra nesrećnim što nije dobio utakmicu. Rezultat ih ostavlja u zoni relegacije, na jedan bod od 17.