Fudbal

RUMUNIJA 0 – 3 HOLANDIJA

jul 03, 2024

Holandija se plasirala u četvrtfinale Eura 2024. na račun Rumunije ubedljivom pobedom u Minhenu od 3:0.

IGRAČ UTAKMICE – KODI GAKPO (HOLANDIJA)
Uprkos Malenovom kasnom dupliranju, Gakpoov uvodni gol i divna asistencija učinili su ovaj izbor lakim. Ubrzo postaje zvezda zvezda na ovoj strani.

OCENE IGRAČA
Rumunija: Nita 5; Taiu 6, Dragušin 8, Burca 6 Mogoš 5; M.Marin 6; Hagi 7, R.Marin 6, Stanciu 7, Man 6; Draguš 6. Zamene: Rakovitan 4, Alibev, 5, Mihaila 5, Čikauldau 6, Olaru N/A.
Holandija: Verbruggen 6; Damfris 8, De Vrij 7, van Dajk 6, Ake 7; Rajnders 7, Šouten 7, Simons 8; Bergvijn 5, Depaj 7, Gakpo 9*. Zamene: Malen 8, van de Ven 7, Veerman 6, Veghorst 5, Blind N/A.

NAJVAŽNIJI DELOVI UTAKMICE
20′ – GOL! RUMUNIJA 0-1 HOLANDIJA (Kodi Gakpo): To je treći gol na turniru za Kodija Gaka koji prima loptu od Simonsa sa leve strane. Umeće se i pogađa nizak napor pored Nite na bližoj stativi.
30′ – OGROMNA ŠANSA ZA DE VRIJA: Depaj igra korner na zadnju stativu, a De Vrij mora da postigne gol! Odbrambeni igrač gleda glavom na bližu stativu, ali ide samo pored gola. Velika šansa za dvoje.
61′ – VAN DAJK pogodio stativu: Korner ulazi sa desne strane, a van Dijk se diže najviše i skoro da slobodno šutira glavom. Gleda da ga usmeri dole u ​​bližu stativu, ali odleće uspravno i pozadi.
63′ – ISKLJUČEN GOL KODI GAKPO: Gakpo ima loptu u zadnjem delu mreže, ali postoji VAR provera za ofsajd. Ake ga je prebacio na Gakpoa koji je gurnuo kući, ali je sasvim jasno bio u ofsajd poziciji.
83′ – GOL! RUMUNIJA 0-2 HOLANDIJA (Donjel Malen): Gakpo ga pobeđuje dok Rumunija pokušava da očisti pre nego što je savladala Dragušina spolja i uradila odlično da zadrži igru na liniji. On uspeva da vrati udarac Malenu koji ima praznu mrežu da pogodi.
90+3′ – GOL! RUMUNIJA 0-3 HOLANDIJA (Donjel Malen): Malen je doveo sve do ivice terena pre nego što je prošao pored rumunskih defanzivaca i klinički završio na bližoj stativi.