Rio Ferdinand pozdravlja neustrasivost tinejdzerske zvezde Barselone u Paris Saint-Germain – Bilo je nestvarno!

apr 15, 2024

Rio Ferdinand priznao je da je bio u strahopoštovanju prema tinejdžerskim zvezdama Barselone, nakon što su Katalonci pobedili Pari Sen Žermen sa 3:2 u prvom delu njihovog četvrtfinala UEFA Lige šampiona na „Parcs des Princes“. PSŽ je vodio 2:1 u drugom poluvremenu, pre nego što su golovi Rafine i Andreasa Kristensena osigurali da Barselona vrati prednost na Kamp Nou.

Rio Ferdinand je pohvalio omladince Barselone pošto su Katalonci došli sa 2:1 naniže i pobedili Pari Sen Žermen sa 3:2 u prvom delu njihovog četvrtfinala UEFA Lige šampiona na „Parcs des Princes“.

Poverenje koje je Ksavi Hernandez uložio 17-godišnjem Pau Kubarsiju na centarfora i 16-godišnjeg pobednika Lamina Jamala nagrađeno je, a oba su bila kljucna u pobedi.

„Divan fudbal, divni trenuci, golovi, ovo takmičenje ne prestaje da me zadivljuje. To radi svake godine“, rekao je Ferdinand u emisiji TNT Sports.

„Uđeš u to i zapitaš se: ‘Šta ćemo da dobijemo?’ Beng. Golovi, ludi nastupi…

„Ta mala deca u Barci, danas su bila ogromna. Gledate nastupe igrača na ovom nivou i mislite da je to iskustvo koje ih proždaje ali ponekad vam je potrebna ta neustrašivost poput Kubarsija i Jamala koji dolaze.

„Mislite da ono što smo radili sa 17, 18 godina, nema šanse da smo mogli da uрemo tamo i nastupamo na ovom nivou sa takvom energijom i aurom, nacin na koji su im grudi napolju kao da mi je sudjeno da budem ovde.
„Bilo je nestvarno, stvarno je dobro videti.“

Kubarsi je pokazao pribranost i disciplinu iznad svojih godina kako bi pomogao svojoj strani da utiša Kajlijan Mbapea u noći, dok je bilo i snažnih doprinosa mladih zvezda Barselone koje su sišle sa klupe.

Konkretno, 21-godišnji Pedri je ušao u fraj na sat vremena i jednim od svojih prvih dodira utamničio loptu preko vrha da bi Rafina prvi put pogodila pored Donnarumme i izvukla nivo posetilaca na 2-2 pre nego što je još jedna podmornica u Andreasu Kristensenu zapečatila pobedu.

Krauč je ponovio Ferdinandova osećanja i naglasio način na koji je Pedri bio u stanju da se odmah ubrza u takmičenju takvih razmera.

„On je još uvek mlad čovek“, dodao je Krauč. „Odigrao je mnogo utakmica u poređenju sa Jamalom i Kubarsijem naravno ali on dolazi samo sa smirenošću i prisustvom uma u šporetu pod pritiskom tako intenzivne igre da bi mogao da stavi nogu na loptu jednim od svojih prvih dodira i odigra tu loptu do Rafine i vrati ih u igru.“