Fudbal

NEMACKA 1 – 1 SVAJCARSKA

jun 24, 2024

Sjajan udarac glavom u nadoknadi vremena Niklasa Fulkruga na kraju još jednog sjajnog meča spasio je remi za Nemačku, koja sada prolazi u nokaut fazu Evro 2024. kao pobednici Grupe A. Švajcarska, koja je povela u prvom poluvremenu i bila odlična sve vreme, plasirala se u šesnaestinu finala na drugom mestu.

IGRAČ UTAKMICE – MANUEL AKANJI (ŠVAJCARSKA)
Pokrio se pozadi, napao loptu i maršalirao zadnju liniju svog tima.
OCENE IGRAČA
Švajcarska: Somer 7, Šar 7, Akanji 8, Rodrigez 7, Vidmer 6, Džaka 8, Frojler 7, Ebišer 7, Ndoje 7, Embolo 7, Rider 7. Zamene: Vargas 6, Dua 6, Amdoni 6.
Nemačka: Nojer 6, Kimih 5, Rudiger 6, Tah 6, Mitelštat 6, Andrih 6, Kroos 6, Musiala 6, Gundogan 6, Virc 6, Haverc 6. Zamene: Raum 7, Šloterbek 6, Bajer 6, Sane 6, Fulkrug 7.

KLJUČNI MOMENTI
17’ – NEMA GOLA! Nemačka je pustila Mitelštat niz levu stranu, Aebišer je zaista dobro uspeo da uđe ispred Musiale. Ali kada je lopta izbačena do Andriča na ivici, on zabija udarac koji je preskočio travnjak tik ispred Zomera, koji bi trebalo da prođe mnogo bolje, a to je njegov prvi gol za Nemačku! Ali sačekajte… pređite na VAR… Da, Musiala je uklizao i uzeo čoveka bez lopte, Aebischer je već očistio. Nema gola. Ispravna odluka.
28’ – GOL!! Švajcarska 1-0 Nemačka (Ndoje): SAD ONDA! Rider prolazi kroz sredinu, prikuplja Ndoieov povratni bekheel, zatim dodavanjem niz stranu pronalazi Frojlera, koji prelazi nisko, a Ndoje, hvatajući ispred Taha, rasteže se u fin volej koji leti visoko pored Nojera! Švajcarska ponovo švajcarska!
84′ – O MOJI DANI! Duah se vraća i Amdouni gura Vargasa unutra. On postiže finiš stručnjaka preko Nojera, završava meč … i zastava ide gore. Zažaliće što nije tempirao trku samo delić bolje.
90+2’ – GOL! Švajcarska 1-1 Nemačka (Fulkrug): Nemačka radi loptu s desna na levo, a Raum zamahuje preko lepog centaršuta, Fulkrug skače unazad i skoro se udaljava od svog udarca glavom kako bi ublažio finiš ubice u daleku bočnu mrežu! Sjajan gol, a Švajcarska će se osećati veoma, veoma loše. Fudbal je brutalan, lep posao.