MANČESTER JUNAJTED, LIVERPUL, ARSENAL U ‘RATU NADMETANJA’ ZA BRAZILSKOG TINEJDŽERA GUSTAVA NUNES-a

apr 18, 2024

Mančester junajted, Mančester siti, Arsenal i Liverpul su samo četiri od mnogih velikih evropskih timova koji gledaju na dvojicu mladih u nastajanju. Jedan je Gremiov tinejdžerski napadač Gustavo Nunješ, a tu je i vezista Šahtjora iz Donjecka Georgij Sudakov, koji privlači interesovanje iz inostranstva. Na drugom mestu, Borusija Dortmund bi trebalo da potpiše Džejdona Sanča, a Ivan Toni se nada da će obezbediti povećanje plata. The Sun prenosi da je Mančester junajted poslednja ekipa koja je pokazala interesovanje za brazilskog tinejdžera Gustava Nunesa. 18-godišnji napadač privlači pažnju širom Premijer lige.List piše: „Mančester junajted se pridružio Arsenalu, Mančester Sitiju i Liverpulu u ratu nadmetanja za brazilskog čudesnog deteta. „Junajted je poslao skauta u Brazil da gleda starletu Gremija Gustava Nunesa, 18, u akciji prošle nedelje tokom poraza od Uačipata sa 2-0 u Kopa Libertadores. „Gustavinjo, kako su ga prozvali navijači, debitovao je tek u februaru, ali je brzo napredovao u rangu nakon što je impresionirao menadžera Renata Gauča. „Krilo je ušao kao zamena na poluvremenu kada je zamenio Everton i pokazao svoje veštine pred predstavnikom Crvenih đavola.

Šahtjor Donjeck očekuje da će prodati svog perspektivnog mladog vezistu Georgija Sudakova sa zainteresovanim nekim od najvećih klubova u Premijer ligi. Napoli iz Serije A je već dao ponudu u januaru, ali ukrajinska strana želi da zaradi ovog leta. Večernji standard izveštava: „Šahtjor Donjeck veruje da će vezni igrač sa 60 miliona funti Georgij Sudakov „definitivno“ pratiti Mihaila Mudrika u odlasku iz Ukrajine u vrhunski klub Premijer lige ovog leta. „Arsenal se savetuje da napravi potez za 21-godišnjaka, koji se smatra sledećim vrhunskim talentom koji se pojavio iz ukrajinskog fudbala, a takođe je povezan sa Čelsijem, Mančester junajtedom, Mančester Sitijem i Liverpulom. „Zvaničnici Šahtjora bili su u Londonu ove nedelje dok planiraju letnji prelazni rok, kada očekuju da izgube svoju zvezdu Sudakova. „Napoli je imao ponudu od 34 miliona funti za Sudakova, koji ima 14 utakmica za Ukrajinu, odbijenu u januaru i nije odgovarala protivponudi od 43 miliona funti Šahtjora, koja nije uključivala potencijalne dodatke.

Mančester junajted očekuje da će prodati krilnog igrača Džejdona Sanča Borusiji iz Dortmunda kada se njegov ugovor o pozajmici okonča. Igrač je zamrznut na Old Trafordu, ali se u klubu nadaju da će uskoro otići. Dejli star navodi: „Mančester junajted je uveren da će postići trajni ugovor sa Borusijom iz Dortmunda za Džejdona Sanča. „Sančo se vratio u Dortmund u januaru na pozajmici do kraja sezone, nakon suprotstavljanja sa šefom Junajteda Erikom ten Hagom. „Nemačka ekipa nema klauzulu u sporazumu koja ga čini trajnim – što znači da će se Sančo vratiti u Junajted 1. jula.„Ali šefovi Junajteda su i dalje odlučni da prodaju Sanča i veruju da se cena može dogovoriti sa klubom iz Bundeslige. „I dok je novi investitor Junajteda ser Džim Retklif voljan da smanji svoje gubitke od Sanča, on će i dalje tražiti naknadu od oko 45 miliona funti za 23-godišnjaka.

Ivan Toni se nada da će kada pređe iz Brentforda obezbediti veliko povećanje plate. Miror objašnjava da se očekuje da će napadač biti prodat na leto i da su Mančester junajted, Arsenal i Čelsi povezani. List piše: „Ivan Toni traži platni paket koji bi mu omogućio da zaradi više od kapitena Mančester junajteda Bruna Fernandesa. „Očekuje se da će napadač Engleske i Brentforda Toni napustiti svoj klub tokom leta, a kao što su Arsenal i Čelsi koji su ranije bili povezani sa napadom pored Junajteda. Ovaj 28-godišnjak je postigao četiri gola u 13 klupskih izleta otkako se vratio sa zabrane klađenja, nakon što je postigao 20 u Premijer ligi prošle sezone. „Junajted je želeo da doda jednog napadača u januaru, ali finansijska ograničenja su im stala na put. Iako bi Toni mogao da odgovara menadžeru Eriku ten Hagu, njegovi prijavljeni zahtevi mogli bi da uznemire Fernandesa sa visokim prihodima. „Toni je posle 250.000 funti nedeljno, što je ekvivalent od 13 miliona funti godišnje. Rečeno je da je to 10.000 funti nedeljno više od Fernandesa, a zahtevi takođe potencijalno stoje na putu novom Brentfordovom ugovoru za Tonija. „Fernandes nije Junajted koji najviše zarađuje, uprkos tome što nosi traku. Podrazumeva se da ta čast pripada Kazemiru, sa Rafaelom Varanom, Markusom Rašfordom i pozajmljenim Džejdonom Sančoom za 300.000 funti ili više nedeljno. Izveštava se da su Mejson Maunt i Entoni Marsijal na 250.000 funti nedeljno, mada bi ovaj drugi trebalo da ode na leto.