LUKA DONČIĆ I KAJRI IRVING KOMBINUJU ZA 85 BODOVA U UZBUDLJIVOJ POBEDI DALAS MAVERIKSA U PRODUŽECIMA

apr 16, 2024

Luka Dončić i Kajri Irving pokazali su sjajan prikaz dok su zvezde Dalas Maverika zajedno osvojile 85 poena u svojoj uzbudljivoj pobedi u produžecima protiv Hjuston Roketsa. Poraz znači da su Roketsi sada van borbe za mesto u postsezoni uprkos impresivnoj kampanji. Na drugom mestu, Milvoki Baksi su izgubili četvrti put zaredom od Njujork Niksa.

Luka Dončić i Kajri Irving pokazali su sjajan rezultat, ubacivši 85 poena dok su Dalas Maveriksi savladali Hjuston Roketse u produžetku i obezbedili uzbudljivu pobedu od 147-136. Irving je postigao rekordnih 48 poena u sezoni, a Dončić 37 poena, 12 asistencija i devet skokova dok su se Maveriksi oporavili od zaostatka od 22 poena u jednoj fazi. Maveriksi su završili zadivljujući povratak, ali im je bila potrebna dramatična trojka Dantea Eksuma da bi utakmicu prebacili u produžetke.

„Iscrpljen sam. Energičan, ali sam iscrpljen“, rekao je Irving posle meča. „Nastavili smo da se borimo i da radimo male stvari i da verujemo jedni drugima. Trener Maveriksa Džejson Kid bio je oduševljen svojim duom superzvezda dok se franšiza približavala petom nosiocu u plej-ofu Zapadne konferencije. „Radi se samo o poverenju, razgovoru i razumevanju da jedni drugima čuvamo leđa“, rekao je on. „Bez obzira šta se dešava, ako ne šutirate dobro, uvek postoji ohrabrenje da možete da napravite sledeći udarac.

Samo shvatite da igramo za nešto veće od zadnjeg dela dresa – igramo jedni za druge. Hemija tima se vidi kada pogledate proslavu na kraju. „Shvatite da je potrebno mnogo vremena da se to izgradi, a to se jednostavno ne dešava preko noći. Lepota Kaija i Luke kako se grle na kraju – samo poverenje – ta dvojica veruju u svoje saigrače koji su bili na parketu. Bilo je ogromno.“ Rezultat znači da Roketsi više nisu u borbi za mesto u postsezoni uprkos nizu pobeda u 11 uzastopnih utakmica ranije ove sezone. „Oni su se borili protiv toga, a mi smo se nekako iskopali da preuzmemo to kasno vođstvo“, rekao je trener Roketsa Ime Udoka. „Osećao sam se kao da smo ih nadigrali veći deo utakmice, a Dilon [Bruks] je bio veliki deo toga. Na drugom mestu, bila je to još jedna razočaravajuća noć za Milvoki Bakse koji su pali na poraz od Njujork Niksa rezultatom 122-109.