IGRAČI MANČESTER JUNAJTEDA ODLAŽU ODLUKU O BUDUĆNOSTI ZBOG NEIZVESNOSTI ERIK TEN HAG

apr 16, 2024

S obzirom na to da je nekoliko igrača koji su ovog leta ostali bez ugovora u Mančester junajtedu, za neke se kaže da „odlažu odluke o svojoj budućnosti zbog neizvesnosti da li će Erik ten Hag i dalje biti u klubu sledeće sezone“. Na drugom mestu, za Junajted se kaže da je vodio „konkretne razgovore“ sa Bajerom iz Leverkuzena oko Džeremija Frimponga, a Frenk Lampard je odbio šansu da upravlja Kanadom.

Neki igrači Mančester junajteda odlažu odluke o svojoj budućnosti „zbog neizvesnosti oko toga da li će Erik ten Hag i dalje biti u klubu sledeće sezone“. To je prema izveštaju Manchester Evening Nevs-a koji sugeriše da je „određeni broj igrača Junajteda uveren da Ten Hag neće ostati na čelu posle tekuće sezone“.

Izvještaj se nastavlja: ​​„Sedmorici starijih igrača je istekao ugovor na ljeto dok postoji neizvjesnost oko budućnosti nekoliko drugih članova tima usred preokreta nakon ulaganja Sir Jima Ratcliffea. „Junajted je pobedio u jednoj od prethodnih sedam ligaških utakmica, a četvrtoplasirana Aston Vila je sada skoro neprikosnovenih 13 bodova više od Ten Hagove ekipe. Problem Junajteda je toliko težak da imaju četiri boda manje nego što su imali u istoj fazi pod Dejvidom. Mojes u sezoni 2013-14 – njihova najgora sezona u eri Premijer lige. „Novi suvlasnik Ratcliffe je odbio da da javna uveravanja da će Ten Hag biti na licu mesta sledeće sezone, a Ineos grupa je procenila potencijalne zamene.

Jedan igrač koji bi sledeće sezone mogao da bude u Mančester junajtedu je Džeremi Frimpong iz Bajer Leverkuzena, navodi se u izveštaju. Ovaj 23-godišnjak je odigrao ključnu ulogu u osvajanju Bundeslige ekipe Ćabija Alonsa, a titula je završena pobedom od 5-0 nad Verderom iz Bremena u nedelju. The Sun piše: „Međutim, uprkos tome što se Alonso obavezao na klub za sledeću sezonu zbog menadžerskih veza sa Liverpulom i Bajernom iz Minhena, on je spreman za masovni egzodus talenata dok ga vrebaju finansijski velikani. „Među njima je i Mančester Junajted, koji se bori da osvoji pobede u Premijer ligi, a kamoli trofej. „A prema dosijeu reportera Kristijana Falka o Uhvaćenom ofsajdu, Frimpongov menadžment razgovara o mogućnosti transfera na Old Traford.

„Frimpong ima izlaznu klauzulu u svom ugovoru do 2028. koja iznosi 40 miliona funti. „Iako će svaki klub posle desnog beka morati brzo da se kreće, a klauzula je aktivna samo do početka Evropskog prvenstva u junu. „Man Junajted, koji u leto ulazi pod sportskim vodstvom novih manjinskih vlasnika Ineosa i ser Džima Ratklifa, suočiće se sa konkurencijom Real Madrida i Bajerna. „Kao i Crveni đavoli, za srušene bavarske gigante se kaže da su u „konkretnim“ pregovorima sa upravom Frimponga oko dogovora.

Frenk Lampard je odbio priliku da postane novi selektor reprezentacije Kanade, navodi Telegraf. Možda iznenađujuće, Lamparda su povezivali sa tom ulogom, ali prema pisanju medija, bivši šef Evertona „sada je odlučio da posao u Kanadi ne predstavlja pravu priliku za njega da se vrati u menadžment“. Članak se nastavlja: ​​„Lampard je bez posla otkako je na kraju prošle sezone završio period privremenog menadžera Čelsija, a Kanada ga je stavila na uži izbor trenera koji će preuzeti i voditi reprezentaciju na Svetsko prvenstvo 2026. čiji su domaćini. „Bivši vezista Čelsija primećen je kako gleda trening Engleske uoči prošlomesečnih prijateljskih utakmica protiv Brazila i Belgije, i želi da se vrati u menadžment. „Ali on je spreman da sačeka pravu priliku i Kanada će sada morati da usmeri svoju pažnju na drugo mesto.

Čempionšip Lids želi da vrati Kalvina Filipsa u klub ako može da obezbedi plasman u Premijer ligu. Filips je stekao slavu igrajući u veznom redu za Lids, a prešao je u Mančester Siti 2022. Međutim, borio se da se učvrsti u startnoj poziciji Pepa Gvardiole i pridružio se Vest Hemu na pozajmici u januaru. Mejl navodi: „Filips ima duboko ukorenjene emotivne veze sa Lidsom, koji bi bio zainteresovan da ponovo potpiše sa 28-godišnjakom pod uslovom da se sledeće sezone vrati u prvoligaše. „Lids će na leto nastojati da ojača svoj tim ako uspe da se vrati u najvišu diviziju i bude spreman da vrati Filipsa u klub s obzirom na njegov vrhunski i međunarodni pedigre.

„Ali ne bi bilo spremnosti da se ispuni tražena cena Sitija od 30 miliona funti, posebno kao novopromovisani klub, dok pitanje Filipsove plate od 150.000 funti nedeljno predstavlja još jedno finansijsko razmatranje. „Filips će imati druge opcije, iako je malo verovatno da će Vest Hem tražiti bilo kakav trajni ugovor za njega nakon teškog perioda u Londonu. Njukasl je bio zainteresovan za Filipsa u januaru.“