Fudbal

HOLANDIJA 0 – 0 FRANCUSKA

jun 23, 2024

Holandija i Francuska odigrale su prvu utakmicu na Evru 2024. na kojoj ni jedna strana nije zelela da izgubi. Bio je to u velikoj meri slučaj da nema Mbapea,koji je ostao na klupi,  nema žurke za favorite turnira koji su se mučili, ali su stvorili malo šansi.

IGRAČ UTAKMICE – DAJOT UPAMEKANO (FRANCUSKA)
Nije bio najbolji kvalitet igre, ali Upamekano je dobro odradio svoje defanzivne obaveze za Francusku i pružio neke ključne momente u prvom poluvremenu gde su Holanđani igrali svoj opasniji fudbal. Ostao je jak u izazovu i dobro se nosio sa tempom Depaia, Simonsa i Frimponga tokom cele utakmice što je Holandiju ograničilo na minimalne šanse u drugom poluvremenu.
U ovakvom remiju bez golova očigledno nije bila greška defanzivaca zašto je njegov tim došao samo sa jednim bodom.
OCENE IGRAČA
Holandija: Verbruggen 7, Dumfries 6, De Vrij 6, Van Dijk 6, Ake 5, Schouten 5, Reijnders 6, Frimpong 6, Simons 7, Gakpo 6, Depai 4. Zamene: Gertruida 5, Vijnaldum 6, Veerman 5, Veghorst .

Francuska: Menjan 7, Kounde 6, Upamekano 7, Saliba 6, Ernandez 5, Kante 7, Čuameni 6, Rabio 5, Dembele 5, Grizman 6, Tiram 4. Zamene: Koman 4, Žiru 5.
Najvažniji delovi utakmice
14’ TREBA DA BUDE 1-0 FRANCUSKA – Kakva prilika za Francusku! Nakon strpljive igre, Rabiot je uklizao pozadi, ali, na šest jardi, odlučuje da poravna Griezmannu koji pada na noge i potpuno promašuje loptu!
65’ JOŠ JEDNA ZLATNA ŠANSA ZA GRIZMANA – Francuska je konačno stvorila čistu otvor, dok Thuram vrti svog igrača, odbija Kantea koji ponovo ubacuje Grizmana na gol. Kapiten, međutim, nabacuje loptu i ne može da je probije pored Verbrigena.
69’ GOL! – HOLANDIJA 1-0 FRANCUSKA (SIMONS) – Baš kada su Francuzi bili na vrhu ove utakmice, Simons pogađa kući iz skoka! Ali da li će stajati postoji zastava za ofsajd na Damfrisu koji je stajao uz Menjana. Da li je ometao igru?
71’ PONIŠTEN GOL! – Dosuđeno je da se Damfris umešao iz ofsajd pozicije. Trebalo je užasno dugo vremena i deluje užasno oštro prema Holanđanima. Ostaje bez cilja.