Fudbal

ENGLESKA 1 – 1 SVAJCARSKA

jul 07, 2024

IGRAČ UTAKMICE – BUKAIO SAKA (ENGLESKA)
Tokom čitavog meča Saka je nazdravljao Mišelu Aebišeru, koji je s lakoćom prošao pored njega i stvorio većinu nekoliko otvaranja Engleske. Iako je bio van svoje prirodne pozicije, držao je Englesku napred i postigao sjajno izjednačenje kako bi zadržao Englesku u njoj. Njegov penal u raspucavanju, nakon traume zbog promašaja pre tri godine na Euru 2020, bio je dirljiv trenutak iskupljenja.
OCENE IGRAČA
Engleska: Pikford 7; Voker 7, Stouns 6, Konsa 7; Trippier 6, Mainoo 7, Rice 6, Saka 8; Bellingham 7, Foden 6; Kejn 6
PODACI: Eze 6, Šo 6, Palmer 7, Toni 6, Aleksandar-Arnold 6
Švajcarska: Sommer 6; Šar 7, Akanji 7, Rodrigez 7; Ndoje 7, Frojler 6, Džaka 7, Ebišer 6; Rider 6, Embolo 7, Vargas 5
PODACI: Zuber 6, Vidmer 7, Zakarija 6, Šaćiri 6, Amduni 6, Sijero 6

NAJVAŽNIJI DELOVI UTAKMICE
44′ ODLIČAN UKVAR! Saka još jednom ostavlja Ebišera iza sebe, stigavši do linije i sečeći nazad do ugla kutije od šest jardi. Mainoo čeka i šutira prvi put, ali Džaka je sjajnim blokom izveo loptu u korner.
75′ GOL! ENGLESKA 0 ŠVAJCARSKA 1 (EMBOLO 75) Ni iz čega, Švajcarska ide ispred! Ndoie lebdi u svemir sa desne strane engleske oblasti, i Šar ga pronalazi; Ndoie izvrće i ispaljuje centaršut kroz šest jardi na koju Stounsi dobija prst, ali se spušta na zadnji stub gde Embolo čeka da uđe i udari kući!
80′ GOL! ENGLESKA 1 (SAKA 80) ŠVAJCARSKA 1 Takođe ni iz čega, Engleska je na nivou! Pirinač hrani Saku na desnom uglu oblasti. On seče unutra, bez otpora, i udara u niski pogon koji pobeđuje Somera i ulazi sa daleke stative!
90+3′ KAKAV KRST! Šar bira savršen centaršut sa leve, desne na zadnju stativu. Zuber čeka, neobeležen, ali laganim udarcem glavom Embolo oduzima loptu sa Zuberove glave i Engleska se čisti. Kakvo puštanje!
95′ DOBRO ODRŽAVANJE! Rajs izvlači loptu na 25 jardi, i oslobađa gromoglasni, ponireni udarac do daleke stative. Na meti je, a Somer ga u punom naprezanju okreće oko stative.
117′ ŠVAJCARSKI UGAO Probijaju, preko Šaćirija i Zubera, prebacivši loptu pravo na Vidmera. Eze je dobro izblokirao centaršut i to je korner za Švajcarsku sa tri do kraja. Šta kažete na ovo – Šaćiri izvodi udarac i ide ka golu, udarajući ga na bližu stativu i pogađajući ugao pored stative i grede! Lopta se odbija, kakav napor.
PENS – ENGLESKA 1 ŠVAJCARSKA 0 (AKANJI PROMAŠAVA) Kratak, dva koraka je zalet Akankija koji ide nisko udesno, ali je suviše blizu Pikforda koji ga drži!
PENS – ENGLESKA 5 (ALEKSANDER-ARNOLD REZULTATI) ŠVAJCARSKA 3 Aleksander-Arnold ima pobednički udarac na milost i nemilost i zakopava ga, razbijajući loptu visoko u ugao sa leve strane, a Somer ide u pogrešnom pravcu. Nastaje haos, a Engleska ide u polufinale!