EKSKLUZIVNO: LEANDRO TROSARD ŽELI DA SE ARSENAL ‘VRATI JOŠ JAČI’ PRE TESTA BAIERNA UEFA LIGE ŠAMPIONA

apr 17, 2024

Arsenal će biti pod nadzorom kada se bude borio protiv Bajerna iz Minhena u revanš meču četvrtfinala UEFA Lige šampiona na Alijanc areni. Tobdžije imaju za cilj da se plasiraju u poslednju četvorku takmičenja po prvi put od sezone 2008/09, i nadaće se odgovoru nakon katastrofalnog poraza od Aston Vile od 2-0 u nedelju. Dve strane su na nivou 2-2 na zbiru.

Leandro Trosard je pozvao svoje saigrače iz Arsenala da se „vrate još jači“ u revanš meču četvrtfinala UEFA Lige šampiona protiv Bajerna iz Minhena u sredu. Trosard je postigao ključno izjednačenje u remiju 2-2 u prvoj utakmici na Emiratima, a Tobdžije su ciljale na prvi nastup u polufinalu posle 15 godina. Ovo je kulminacija četiri potencijalno odlučujuća dana za ekipu Mikela Artete, koja je videla da su njihove aspiracije za titulu u Premijer ligi doživele ogroman udarac nakon šokantnog poraza od Aston Vile od 2-0 u nedelju.

„Ovo je velika utakmica za sve i želimo da pobedimo u toj utakmici da bismo prošli u polufinale. „Već ove sezone smo pokazali da kada imamo poraz ili remi želimo da se vratimo još jači. „Ovo je sjajna prilika da to pokažemo, svi su spremni i želimo da pobedimo. „Do poslednje utakmice imali smo tako neverovatan niz; i još uvek imamo to uverenje da dođemo ovde da postignemo rezultat.

Belgijanac je detaljnije razmislio o prvoj utakmici i insistira da će Arsenal morati da bude oprezan u pogledu pretnje koju Bajern predstavlja u kontranapadu. „Mislim da smo počeli jako dobro u prvoj utakmici; rekao sam i ranije da smo mogli da budemo više od dva ili tri gola, a vidi se i njihov kvalitet, posebno na kontri. „Imaju toliko sjajnih igrača u napadu koji mogu da vas povrede i oni su to pokazali, ali za nas je bilo dobro što smo pokazali karakter i dobili smo izjednačenje da dođemo ovde. „Zaista nam je bio potreban i svi su osećali da idemo na to, pokušali smo da stvorimo šanse i onda je trenutak kada je došao taj gol bio tako dobar.

29-godišnjak smatra da bi mogao potrajati trenutak briljantnosti da osvoji nerešen rezultat i rezerviše plasman u polufinale, i objasnio je da „ne postoji bolja scena“ od Alijanc arene kako bi se okončalo dugo čekanje Arsenala na plasman u poslednju četvrtu Prvo takmičenje u kupu Evrope. „Želimo da pobedimo u svakoj utakmici; tako pristupamo“, objasnio je on. „Ne postoji bolja scena da se to uradi, a posebno na tako sjajnom stadionu. „Ponekad pričamo o magičnim trenucima, da postignemo dobar gol i onda se dobro odbranimo. Teško je to predvideti, mislim da će biti dobra utakmica, a pokazali su i da imaju odličan kvalitet. Na nama je da ih neutrališemo. , dobijte gol i igrajte odatle.

„Tamo bi trebalo da bude [polufinale] Arsenala, a mi želimo da vratimo nešto navijačima i da se nagradimo za utakmice koje smo igrali ranije.