CRVENI KARTON RONALDA ARAUHOA PREOKRENUO LIGU ŠAMPIONA UEFA u KORIST PARIZ SENŽERENA, KAŽE RIO FERDINAND

apr 17, 2024

Rio Ferdinand i Piter Krauč veruju da je direktni crveni karton Ronalda Arauha u prvom poluvremenu revanš meča Barselone u četvrtfinalu Lige šampiona od Pari Sen Žermena promenio ishod nerešenog rezultata. Ferdinand kaže da bi Araujovo crveno u 29. minutu bilo „teško progutati“ među ostalim igračima Barselone, dok Krauč veruje da je Barsa „pucala sebi u nogu“.

Rio Ferdinand kaže da je crveni karton Ronalda Arauha u porazu Barselone od Pari Sen Žermena rezultatom 4-1 „promenio igru“ pošto je francuska ekipa izborila plasman u polufinale Lige šampiona. Barselona je povela sa 3-2 u revanšu na svom terenu i povela sa 4-2 kada je Rafinja u utorak uveče u 12. minutu ubacio Barsinu loptu u gol. Ali izjednačenje se promenilo kada je Ronald Araujo dobio direktan crveni karton jer je oborio napadača Bredlija Barkolu u 29. minutu.

Barselona je primila četiri gola, dva od Kilijana Mbapea, i napustila takmičenje. Ferdinand, govoreći iz ličnog iskustva, veruje da bi Araujovo crveno osećalo kao „mamurluk“ među igračima Barselone. Bivši defanzivac Mančester junajteda je rekao: „Što se tiče učinka u dve utakmice, mislim da je Barsa bila bolji fudbalski tim, ali isključenje je zaista promenilo ovu utakmicu.

„To je kao mamurluk koji traje veoma dugo jer se osećate uvređeno. Pre toga smo verovatno mislili da ćemo možda pobediti u utakmici, tako da je teško to progutati.“ Ferdinand je takođe brzo pohvalio učinak Mbapea koji je sada postigao 15 golova u 12 gostujućih nokaut utakmica Lige šampiona. Samo je Kristijano Ronaldo (23 gola u 39 utakmica) postigao više u gostima. Rekao je: „Doći će trenutak u igri kada Mbappe dođe u prvi plan i radi se o kvalitetu i odlučnosti i klinički i on je to.

Krauč kaže da je Arauhoov izazov bio „ishitreni“ i da je Žoao Kanselo bio „smešno“ što je ubacio Usmana Dembelea i priznao penal u drugom poluvremenu koji je Mbape hladno realizovao. „Isključenje je naravno bilo nepromišljeno“, rekao je on. „Čavi je isključen, mogli ste da vidite da je izgubio glavu. Ne mislim da je izvođenje sudije pomoglo. „Kancelo sa smešnom odlukom da zaroni tamo [za Mbapeov penal]. „Teško je preći jer su to imali u rukama i pucali su sebi u nogu.