Čelsi 6 – Everton 0: Kol Palmer postigao 4 gola, ukljucujuci i penal

apr 16, 2024

Kol Palmer se izjednačio sa Erlingom Halandom u trci za zlatnu kopačku u Premijer ligi, pošto ga je briljantan udeo od četiri gola doveo do 20 za sezonu i doveo Čelsi do jasnih 6-0 pobede nad Evertonom. Nikolas Džekson i mlada zamena Alfi Gilkrist završili su gol, dok je došlo do neprijatnog neslaganja između Palmera, Džeksona i Nonija Maduekea oko toga ko treba da izvede penal.

Kol Palmer je inspirisao Čelsi na neverovatnu pobedu od 6-0, pošto je njegov ulov od četiri gola zadao ogroman udarac nadi opstanka opkoljenog Evertona na Stamford Bridžu.

Nije trebalo mnogo vremena da se napadački vezni postavi na noge, dva puta je postigao gol u uvodnih 18 minuta – prvo prelep udarac van kaznenog prostora, a zatim skok iz blizine. Engleski reprezentativac je završio het-trik pre pola sata uz još jednu veličanstvenu završnicu posle velike greške Džordana Pikforda, dok je Nikolas Džekson pre odmora postigao 4-0.

Tempo je malo opao nakon prekida, što nije iznenađujuće, ali je Čelsi ipak dobio petu kada je Palmer pretvorio sa tačke nakon faula Džejmsa Tarkovskog nad Nonijem Maduekeom. Bilo je drame pre nego što je taj penal postignut, dok su se Džekson i Madueke borili ko će ga izvesti, da bi kapiten Konor Galager preuzeo komandu nad situacijom i dao loptu Palmeru. Zamena Alfi Gilkrist je potom završio poraz u 90. minutu, ostavljajući Šona Dajča i Evertona da ližu rane posle skupog poraza.

Kol Palmer (Čelsi). Zaista, ko bi drugi mogao biti? Još jedan senzacionalan nastup ovog mladića, koji dalje objašnjava zašto bi trebalo da ide na Euro 2024. kao deo Engleske Gareta Sautgejta. Njegov pokret je bio izvanredan, bez napora se spuštao u svemir i ostavljao defanzivce Evertona da jure senke. Ali njegova završna obrada je bila jednostavno izvrsna; savršen het-trik, postigao jedan gol levom nogom, a drugi desnom, sa obe strane glavom, a zatim penal za dobru meru.

OCENE IGRAČA

ČELSI: Petrović 6; Gusto 7, Silva 7, Čaloba 6, Kukurela 7; Madueke 8, Caicedo 7, Gallagher 8, Mudrik 7; Palmer 10, Džekson 8. Zamene: Chukvuemeka 6, Casadei n/a, Chilvell n/a, Vashington n/a, Gilchrist n/a

EVERTON: Pikford 4; Kolman 5, Tarkovski 5, Brantvejt 5, Mikolenko 4; Jang 5, Garner 4, Onana 4, Meknil 5; Doucoure 5, Beto 4. Zamene: Harrison 6, Gomes 6, Patterson 5, Keane 5, Godfrei n/a

KLJUČNI MOMENTI

13’ GOL! ČELSI 1-0 EVERTON (Kol Palmer). To je znaš ko, ko je opet u tome! Kol Palmer briljantno pronalazi daleki ugao sa savršeno vođenim udarcem za curling iz unutrašnjosti D. Glorious završnice.

18’ GOL! ČELSI 2-0 EVERTON (Kol Palmer). Eno ga opet! Bivši čovek Mančester sitija udvostručuje vođstvo Čelsija iz neposredne blizine, ali tek nakon što je Džordan Pikford odbranio Nikolasa Džeksona, samo da bi gurnuo loptu u Palmerovu putanju.

29’ GOL! ČELSI 3-0 EVERTON (Kol Palmer). Oh Džordan Pikford, šta radiš?! Užasno, užasno izbijanje golmana, koji je miljama van svog prostora, ali daje loptu Palmeru, a on propisno šalje veličanstveni lob u zadnji deo prazne mreže sa 40 jardi. To mu je drugi het-trik u isto toliko utakmica kod kuće!

44’ GOL! ČELSI 4-0 EVERTON (Nikolas Džekson). To je divan završetak! Galager dodaje loptu niz liniju do Kukurele, koji odlično zamahuje u Džeksona. Lopta je iza njega, ali on je skida i okreće se u jednom potezu, pre nego što pronađe donji ugao. Ovo je razbijanje.

64’ GOL! ČELSI 5-0 EVERTON (Kol Palmer). Tarkovski je oborio Maduekea u tom području, a Pol Tirni pokazuje pravo na mesto! Posle borbe oko toga ko će to da preuzme, Palmer istupa i šalje Pikforda pogrešnim putem.

90’ GOL! ČELSI 6-0 EVERTON (Alfi Gilkrist). Kakav trenutak za mladića! Sa klupe i u zapisnik! Navijač Čelsija, rođen i odgajan, postigao je svoj prvi gol za klub, postigavši odbijenu loptu nakon što je Čilvelov udarac odbranio, pre nego što je skočio u publiku u strastvenom slavlju