BLAKE GRIFFIN: 6 PUTA NBA ALL STARS PRISECA SE SVOJE KARIJERE KAO „ZAISTA NEZABORAVNE“ I „NE BIH NISTA MENJAO“

apr 17, 2024

Blejk Grifin je nazvao vreme za svoju blistavu karijeru, koju naziva „zaista nezaboravnom“. Ovaj 35-godišnjak je šest puta proglašen za Ol-star NBA lige između 2011. i 2019. Najpoznatiji je po dugom boravku u Los Anđelens Klipersima, ali je takođe igrao za Detroit Pistonse, Bruklin Netse i Boston Seltike , sa kojim je završio profesionalnu karijeru.

Bivša zvezda Los Anđeles Klipersa Blejk Grifin odlučio je da se povuče iz košarke posle „zaista nezaboravne“ karijere. Moćni napadač nije igrao otkako je prošle godine napustio Boston Seltike. Ovaj 35-godišnjak je uživao u fenomenalnom 14-godišnjem boravku u NBA ligi, takođe predstavljajući Detroit Pistonse i Bruklin Netse.

Ali u izjavi od utorka, on kaže da je sada pravo vreme da se krene dalje. „Košarka mi je dala toliko toga u životu“,

„Ne bih ništa menjao.“ Grifin je svoju profesionalnu karijeru započeo u Klipersima, za koje je bio prvi pik na NBA draftu 2009.

Proveo je sedam i po godina u franšizi, pomažući im da dođu do plej-ofa u šest navrata, pre nego što je prešao u Detroit 2019. Posle tri kampanje sa Pistonsima, imao je kratke staze u Netsima i Seltiksima između 2021. i 2023. godine. „Zahvalan sam na svakom trenutku“, nastavio je. „Ne samo one dobre; pobede, nagrade, zakucavanja i nezaboravna vremena provedena sa porodicom, prijateljima, navijačima, saigračima i trenerima.

On je dodao: „Podjednako sam zahvalan za ne baš dobre trenutke; gubitke, povrede, mnogo operacija, lekcije, slomove srca, i to ne bi bilo [] pismo za sportsko penzionisanje bez priznanja ‘hejteri’. „Sva ova iskustva učinila su mojih 14 godina u ligi zaista nezaboravnim i ne mogu a da ne osećam zahvalnost. Grifin je svakako maksimalno iskoristio svoje vreme u NBA ligi, pošto je u šest navrata proglašen za Ol-star u periodu od 2011. do 2019. godine. Takođe je bio NBA početnik godine 2011, kao i NBA šampion u zakucavanju iste godine. U poslednjoj sezoni u ligi odigrao je 41 nastup za Seltikse, tokom kojih je prosečno beležio 4,1 poen, 3,8 skokova i 1,5 asistencija.