Fudbal

BELGIJA 2 – 0 RUMUNIJA

jun 23, 2024

Belgija je potvrdila svoje akreditive na Euru 2024. pobedom od 2:0 nad Rumunijom u otvorenom meču u Kelnu.

IGRAČ UTAKMICE – KEVIN DE BRUJN (BELGIJA)
Njegov pogodak – prvi pogodak nakon udarca sa duge lopte – doveo je do dvostrukog pogotka, ali ništa drugo u njegovoj igri nije uspelo. On je vodio belgijski vezni red i tempo igre celu noć, a njegov gol je zaokružio dobar učinak.
OCENE IGRAČA
Belgija: Casteels 7; Castagne 7, Vertonghen 7, Faes 6, Theate 6; Onana 6, Tilemans 7, De Brujne 8; Lukebakio 7, Lukaku 7, Doku 7
PODACI: Trossard 5, Carrasco 7, Mangala 6, Debast 6
Rumunija: Nita 7; Ratiu 5, Dragušin 6, Burca 7, Banću 6; Marijus Marin 6, Razvan Marin 6, Stančiu 5; Čovek 7, Draguš 5, Mihaila 7

ZAMENE: Hagi 7, Olaru 6, Alivec 6, Soresku 6
Matchcast: Kompletna statistika meča i komentari (hiperlink)
Prenos utakmice: Kompletna statistika meča i komentari
NAJVAŽNIJI UTAKMICE
2′ GOL! BELGIJA 1 (TIELEMANS 2) RUMUNIJA 0 Kakav početak – posle samo 75 sekundi Belgija vodi! Oni izlete iz zamki i osvajaju loptu visoko, dok Doku pronalazi Lukakua na nogama u tom području. Lukaku ga dotiče Tilemansu na ivici, koji se sruši nizak pored Nite. To je lepota gola.
58′ ŠANSA! O Bože. Belgija ga ponovo osvaja visoko, a Lukaku hrani De Bruinea u hektarima sa leve strane. Doku je slobodan na zadnjoj stativi i izgleda kao jednostavna lopta, ali De Bruine je previše stavio na nju i ona proklizava pored Dokua. Da li će Belgija zažaliti zbog toga?
63′ PONIŠTEN GOL! O moji dani. Belgija je osvojila loptu u centru kruga, a De Brujne je razdvojio odbranu sjajnim dodavanjem i uveo Lukakua u čistac. Lukaku ubacuje loptu pored Nite u donji ugao, ali sačekaj… to je označeno kao ofsajd! To je izgledalo tako tesno, a sada je to het-trik nedozvoljenih golova za Lukakua na Euru 2024.
68′ OGROMNA ŠANSA! Čovek je čist za Rumuniju! On postavlja Kastilsa, jedan na jedan…i stavlja ga pravo u golmanov stomak! To je veliki promašaj.
80′ GOL! BELGIJA 2 (DE BRUINE 80) RUMUNIJA 0 Utakmica završena, sigurno. Lukaku prelazi na dugačko rastojanje od Kastelsa i prolazi do De Brujnea u tom području. De Bruine prstom ga probija pored Kastelsa dok njih dvojica lete jedan prema drugom, i nakon VAR provere za ofsajd, stoji!