BARSELONA V PSŽ: ĆAVI ‘ZAISTA PONOSAN’ NA UTICAJ JAMINE LAMAL I PAU CUBARSI PRED OPIS LIGE ŠAMPIONA

apr 16, 2024

Ćavi Ernandez je pohvalio diplomce iz Barselone La Masije Lamine Jamala i Paua Kubarsija. Obojica tinejdžera su dali veliki doprinos Barseloninom nizu od 13 utakmica bez poraza u svim takmičenjima i očekuje se da će ovaj dvojac ponovo nastupiti kada šampioni Lige budu domaćini Pari Sen Žermenu u revanšu četvrtfinala UEFA Lige šampiona u utorak uveče – uživo na TNT-u Sport i otkriće+.

Trener Barselone Ćavi kaže da je klub Lige „živ“ sa tinejdžerima Lamineom Jamalom i Pauom Kubarsijem, obojica redovnim starterima u njegovom timu, uoči revanš meča četvrtfinala UEFA Lige šampiona protiv Pari Sen Žermena. Barselona je trenutno u dobroj formi sa katalonskim velikanom u nizu od 13 utakmica bez poraza u svim takmičenjima i trenutno ima malu prednost od jednog gola u revanšu u Španiji posle pobede od 3-2 nad PSŽ-om u Parizu prošle godine. Sreda. Jamal (16) i Cubarsi (17) su igrali uticajne uloge u nedavnoj dobroj formi Barselone, a dvojac koji je producirala akademija brzo je postao redovna imena u Ćavijevom startnom KSI.

Ćavi kaže da je „zaista ponosan“ na napadača Jamala i defanzivca Kubarsija, koji su obojica prošli kroz svetski poznatu klupsku akademiju La Masije da bi ukazali svoj autoritet prvom timu. „Mislim da su spremni da se takmiče“, rekao je za TNT Sports. „Do sada su pokazali veliku ličnost sa 16, Lamineom i 17, Cubarsijem. „Zaista sam ponosan jer se takmičimo sa nekim tinejdžerima, tako da je to važno za klub. „Klub je živ i mislim da imamo sadašnjost i budućnost. Zaista sam ponosan na ovakve igrače.“

Posle frenetičnog prvog meča, Ćavi je pozvao svoju ekipu da „pokaže ličnost“ pred domaćom publikom i pogleda načine na koje mogu da slome „visoku“ odbrambenu liniju PSŽ-a. „Moramo dobro da organizujemo tim“, rekao je on. „Napadajte dobro, branite se dobro i po mom mišljenju ključna stvar je biti tim. „Za nas je to veoma važno. Spremni smo, uzbuđeni da se takmičimo sa jednim od najboljih timova po mom mišljenju na svetu, jednim od najboljih trenera na svetu.

„Mislim da je ključno da se takmičimo kao tim. Bili smo tim tokom ovih 13 utakmica i ne možemo sada da se promenimo. „Trenutak je da se takmičimo kao tim, pokažemo ličnost. Mislim da smo u najboljem trenutku sezone, ali u fudbalu se nikad ne zna šta će se desiti, ali mi smo uzbuđeni i spremni da se dobro takmičimo. „Neporaženost u 13 utakmica daje nam više samopouzdanja. U najboljem smo trenutku, nadamo se da ćemo sutra nastaviti ovakav rezultat. „Moramo da se branimo manje-više potpuno isto. Da vidimo sistem PSŽ-a sutra, ali moramo da budemo tim. Dobro smo organizovali odbranu tim u napadu, posebno u defanzivnoj liniji. Obično PSŽ igra sa visokom defanzivnom linijom. tako da treba da stignemo do ovih prostora“.

Barselona se nije kvalifikovala u polufinalnu fazu Lige šampiona od sezone 2018-19, kada je izgubila prednost od 3-0 u prvom meču izgubivši 4-0 od Liverpula na Enfildu u drugom. Ćavis kaže da bi to bio „neverovatan korak“ za Barselonu da se prvi put posle pet godina kvalifikuje u poslednja četiri Lige šampiona. „Mislim da moramo da pokažemo svoj najbolji nivo, ali i ličnost da bismo se kvalifikovali u polufinale“, rekao je on. „Bio bi to neverovatan korak za klub jer se pet godina nismo kvalifikovali za polufinale. To je velika prilika za nas. Nadamo se da ćemo moći da dođemo do ove prilike.“