BARSELONA 1-4 PARIZ SENŽERMAN: MBAPPE SE IZVRSIO POVRATAK DOK JE PSŽ IZBACIO 10 KATALONACA

apr 17, 2024

Kilijan Mbape je postigao dva gola dok se Pari Sen Žermen oporavio i pobedio sa 4-1 te noći i 6-4 ukupnim rezultatom i izbacio Barselonu iz UEFA Lige šampiona. Rafinja je prvi postigao gol dok je Barsa izgledala spremno za ugodnu noć, ali je crveni karton Ronalda Arauha u prvom poluvremenu promenio sve. Usman Dembele, dvojac Vitinje i Mbapea dovršili su preokret dok je PSŽ prošao u polufinale.

Kilijan Mbape je dva puta pogodio kada je Pari Sen Žermen došao sa leđa da bi pobedio Barselonu sa desetoro igrača sa 4-1 i stigao do polufinala UEFA Lige šampiona. Reprezentativac Francuske ostao je priseban sa penalom u drugom poluvremenu, a zatim ušuškao poslednji skok kada su francuski šampioni Luisa Enrikea poništili preokret kod kuće rezultatom 3-2 i napredovali sa 6-4. Barselona je savršeno počela jer je Rafinja nastavio sa dva gola u Parizu prošle nedelje, otvorivši iz neposredne blizine u 12 minuta nakon što je očarala igru Lamine Jamala sa desne strane.

Kilijan Mbape je postigao dva gola dok je Pari Sen Žermen došao sa leđa da bi pobedio Barselonu sa desetoro igrača sa 4-1 i stigao do polufinala UEFA Lige šampiona. Francuski reprezentativac je zadržao prisebnost sa penalom u drugom poluvremenu, a zatim je ušao u kasni skok kada su francuski šampioni Luisa Enrikea preokrenuli 3-2 kod kuće i poveli sa 6-4. Barselona je odlično počela kada je Rafinja nastavio sa dva gola u Parizu prošle nedelje, otvorivši iz neposredne blizine 12 minuta nakon šarmantne igre Lamine Džamala sa desne strane.

Ćavijeva ekipa je prebrodila rani period pritiska PSŽ-a i gledala u kontrolu kada je Rafinja postigao rezultat od 4-2. Međutim, Araujovo pravo crveno na pola sata potpuno je preokrenulo igru. Svaka im čast, gosti su zaista računali prednost jednog čoveka i zasluženo izborili zamah na svom putu da izvuku neki privid osvete za ‘remontadu’ 2017. godine. Tokom većeg dela dva meča Barsa je držala Mbapea relativno tiho, ali je pojačao da postigne duplu pobedu kako bi održao svoj san da završi svoje vreme u PSŽ-u sa trofejem UEFA Lige šampiona, kao i da bi se dodatno zavoleo navijačima Barsinog gorkog rivala Real Madrida, koji izgleda da će potpisati francusku superzvezdu na leto.

IGRAČ UTAKMICE

Usman Dembele (Pari Sen Žermen). Zvižduci njegovih starih pristalica bili su muzika za Dembeleove uši dok je prvog dana uveče zakotrljao loptu, a zatim je izborio penal koji je doveo goste do izjednačenja.

OCENE IGRAČA

BARCA: Ter Štegen 7, Kounde 6, Kančelo 5, Arauho 4, Kubarsi 6, de Jong 6, Pedri 6, Gundogan 6, Jamal 7, Levandovski 7, Rafinja 7. Zamene: Martinez 6, Tores 6, Feliks n/a, Lopez n/a.

PSŽ: Donaruma 6, Mendeš 7, Ernandez 7, Markinjos 8, Hakimi 7, Ruiz 7, Vitinja 8, Zair-Emeri 7, Dembele 8*, Mbape 8, Barkola 8. Zamene: Li Kang-In 6, Asensio 6, Ugarte n/a, pukovnik Muani n/a.

12’ – GOL! – Barselona 1-0 PSŽ: (Rafinja – Barsa vodi 4-2 ukupno). Domaćini razbijaju monopol gostiju nad loptom dok Jamal pleše na desnoj liniji i fiznu u niskom centaršutu koji Rafinja skreće kući na bližoj stativi.

30’ – CRVENI KARTON BARSELONE! Ronald Araujo je prikazan crvenom bojom jer je oborio Barkolu dok je gledao da slobodno juriša u područje u unutrašnjem levom kanalu.

40’ – GOL! – Barselona 1-1 PSŽ: (Dembele) – Barsa vodi 4-3 ukupno). Sve u redu tokom noći dok Dembele šutira iz visine u daljnu stativu nakon lepog centaršuta Barkole sa leve strane.

54’ – GOL! – Barselona 1-2 PSŽ: (Vitinja – ukupni rezultat je 4-4). Vitinji je dozvoljeno da šutira nisko sa 25 jardi u donji ugao nakon što je ostao slobodan da ga poravna iz dobro odrađenog kratkog ugla.

61’ – GOL! – Barselona 1-3 PSŽ: (Mbape penal – PSŽ vodi ukupno 5-4). Kakav preokret! Mbappe ostaje pribran da izbuši udarac sa tačke nakon što je Kančelo kažnjen zbog saplitanja Dembelea.

89’ – GOL! – Barselona 1-4 PSŽ: (Mbape – PSŽ vodi 6-4 ukupno). Posetioci lome brzinom. Ter Stegen je odbranio od Mbappea, a zatim blokirao odbijenu loptu, ali pogrešno izbijanje pada na Mbappea, koji upada na bližu stativu.