Bajern Minhen ima početni gol protiv Arsenala i dolazi od Joshue Kimmich-a

apr 18, 2024

Arsenal je ispao iz UEFA Lige šampiona nakon ukupnog poraza od Bajerna iz Minhena rezultatom 3-2. Mikel Arteta nije stvorio mnogo jasnih šansi u revanšu, a bivši defanzivac Arsenala Martin Kovn rekao je da su „veliko razočaravaju“. Kovn veruje da im je Bajernovo iskustvo pomoglo da pobede, dok je Oven Hargrivs rekao da je to bila „ogromna prilika“ za Arsenal.Martin Kovn je žalio za „veliko razočaravajućim“ i „ravnim“ učinkom Arsenala pošto su izgubili od Bajerna iz Minhena u četvrtfinalu UEFA Lige šampiona.
Gol Džošue Kimiha u revanšu je pokazao razliku pošto je Bajern pobedio ukupnim rezultatom 3-2.
Arsenal je stvorio nekoliko čistih šansi pošto je propustio priliku da se domogne svog prvog polufinala Lige šampiona od 2009. godine.„Bilo je veoma razočaravajuće“, rekao je bivši defanzivac Arsenala i stručnjak za TNT Sports Keovn.
„Bili su prilično ravni u igri i nije bilo stvarne hitnosti u tim završnim fazama. Samo se čini da im nisu baš stavili rukavicu u revanšu.
„Bilo je tu za onoga ko je to želeo i mislim da je Bajern tada izašao sa tom dodatnom odlučnošću, direktniji, i predstavljali su mnogo veću pretnju nego Arsenal.
Moglo se zamisliti da će ekipa Mikela Artete pobediti Bajern u dve utakmice s obzirom na domaću formu obe ekipe ove sezone.
Dok se Arsenal bori za titulu u Premijer ligi, Bajern je video da je Bajer iz Leverkuzena već osvojio Bundesligu i imao je nekoliko ključnih igrača van snage zbog povreda.However, Keown believes Bayern’s experience at this stage of the Champions League helped them over the line.
“Arsenal just lack that experience in those moments,” he said.
“They have come up short again when it really matters, and that’s why it hurts so much.
“I think the cautiousness of the game really helped Bayern to sort of say ‘OK, let’s change gear’ in the second half, and Arsenal never really did that.
“They contained Arsenal. It was just such a flat performance, even at the end.”
He added: „This is a young team developing, so it’s very difficult for them to bridge that gap tonight against a Bayern Munich team that’s been here many times before.“Malo je ispred Arsenala, ali mislim da Arteta ne može da se dovodi u pitanje, on radi veoma dobar posao.“
Arsenal će sada fokusirati svoje napore na remont Mančester sitija i osvajanje titule u Premijer ligi.Stručnjak TNT Sportsa Oven Hargrivs smatra da su imali „ogromnu priliku“ protiv njegovog bivšeg Bajerna, ali nisu stvorili dovoljno šansi da prođu.
„Mislim da je iskustvo odigralo veliku ulogu“, rekao je.
„Ovo je zaista dobar tim Arsenala, ali oni su još uvek mlad tim u ovim utakmicama i mislim da se to verovatno pokazalo u dve utakmice.
„Nije sramota izaći protiv Bajerna, ali mislim da kada razmišljaju o igri postoji šansa za njih da odu i pobede.
„Znam da je teško kada odeš u Minhen, ali postojala je šansa za njih i razmišljaš o prelepim napadačkim igračima, oni nisu baš ništa stvorili u igri.
Ali na kraju, kada odete u Minhen, znate da će biti teško i osećao sam da je Bajern bolja strana.
Bajern će u polufinalu igrati protiv Real Madrida nakon što je španski gigant pobedio Mančester Siti u izvođenju penala.