BAJERN MINHEN 1-0 ARSENAL (3-2 NA AGG): UDARAC JOSHUA KIMMICH GLAVOM POSLAO BAVARCE U POLUFINALE LIGE ŠAMPIONA

apr 18, 2024

Džošua Kimih je postigao pogodak glavom u drugom poluvremenu i poslao Bajern iz Minhena u polufinale Lige šampiona sa 1-0 pobedivši Arsenal u sredu uveče. Bilo je to tužnih nekoliko dana za Tobdžije nakon što su pali u trci za titulu u Premijer ligi i sada su ispali iz Lige šampiona. Bajern će u finalu takmičenja igrati protiv Mančester sitija ili Real Madrida. Džošua Kimih je obezbedio pobednika u drugom poluvremenu dok je Bajern Minhen izborio plasman u polufinale UEFA Lige šampiona zasluženom ukupnom pobedom nad Arsenalom u četvrtfinalu rezultatom 3-2. Ekipa Tomasa Tuchela bila je dostojna pobednika sa 1-0 te noći nakon što je obezbedila remi 2-2 na Emiratima u prvom meču prošle nedelje protiv gostujuće ekipe čiji se ključni gubitak forme nastavio nakon njihovog zbunjujućeg poraza od 2-0 kod kuće od Aston Vile u nedelju u Premijer ligi. Nakon što je Leon Gorecka pogodio prečku glavom, a Rafael Gereiro je rano u drugom poluvremenu pogodio stativu, Bajern je bio taj koji je zabeležio pobedu u noći 63. minuta kada se bek Kimih bacio na centaršut Gereira i rezervisao mesto u poslednja četiri. Arsenal nije zaista zapretio izjednačenjem na Alijanc areni koja se odbija i mora da se fokusira na Premijer ligu i okonča svoje 20-godišnje čekanje da preuzme najveću nagradu engleskog fudbala. Bajern je gledao kako odbegli nemački šampion Bajer iz Leverkuzena osvaja titulu Bundeslige, ali ostaje u potrazi za sedmim trijumfom u Evropskom kupu dok se priprema za polufinale protiv nosilaca Mančester sitija ili Real Madrida. Ljudi Mikela Artete naišli su na dva teška udarca u razmaku od četiri dana, ali uprkos tome što nisu uspeli da dođu do polufinala UEFA Lige šampiona prvi put od 2009. godine, ne mogu sebi priuštiti da predugo razmišljaju o tome šta je moglo biti u Minhen. Prioritet na početku sezone je uvek bila Premijer liga, a oni moraju brzo da sahrane ovaj meč kada u subotu gostuju Vulvsima, zaostavši za liderom Mančester Sitijem samo dva boda. Povratak u UEFA Ligu šampiona kao šampion Engleske sledeće sezone ostaje im na dohvat ruke. Označava zajedništvo ekipe Bajerna iz Minhena sa sigurnom igrom u odbrani i napadu pre nego što je potopio goste fantastičnim skokom glavom na sredini druge trećine da bi svojoj ekipi rezervisao mesto u poslednja četiri po prvi put od 2020.

OCENE IGRAČA

Bajern Minhen: Nojer 7, Kimih 8, De Ligt 7, Dier 8, Mazraui 7, Lajmer 7, Gorecka 7, Sane 8, Musiala 7, Gereiro 8, Kejn 7 Zamene: Upamekano 6, Minjae 6

Arsenal: Raja 6, Vajt 6, Saliba 7, Gabrijel 7, Tomijasu 6, Žoržinjo 6, Rajs 6, Odegaard 6, Saka 6, Haverc 6, Martineli 6 zamene: Trosard 6, Nketija 6, Hesus 6

NAJVAŽNIJI DELOVI UTAKMICE

4′ BAIERN PRVI PRETI Odlična igra Sanea da ustane Gabrijel. Kimih zatim delikatnim centaršutom izdvaja Kejna, ali Kejn samo udara iz voleja nailazeći na njegov marker. Rano upozorenje za Arsenal. Kao da im treba.

32′ ZLATNA ŠANSA ZA MARTINELIJA! Najbolja prilika večeri do sada je pružena Martineliju iz dodavanja Odegaarda, ali je na kraju pitomo izbacio finiš u ruke Nojeru sa 12 jardi. Bio je slobodan udarac. To je frustrirajuće.

48′ BAIERN TAKO BLIZU OTVARAČA Gorecka vidi udarac glavom koji se vraća na prečku sa centaršuta Kimiha pre nego što je Gereiro završio na skoku, pogodio Salibu, a zatim stativu i okrenuo se pored gola. Koliko je to blizu prvom golu? Arsenal opstaje.

63′ GOL! (KIMMICH) BAJERN MINHEN 1-0 ARSENAL Kimih snažnim udarcem glavom iz neposredne blizine nakon što je Raja pogodio centaršut Sanea. Gereiro sa sjajnom loptom. Briljantan završetak. I to je vođstvo od 1-0 te noći za Bajern Minhen. 3-2 po zbiru.

80′ SALIBA ŽIVOTNO PRESETANJEM Rafael Gereiro pokušava da izbaci Kejna u bekstvu, ali Saliba interveniše u trenutku da obezbedi vitalni posed. Arsenal pritiska za izjednačenje.