BAIERN MINHEN TREBA ‘OSVEŽENJE’ I VELIKI REMONT’ OVOG LETA NAKON ‘UZASNE SEZONE’, KAŽE RAFAEL HONIGSTEIN

apr 18, 2024

Stručnjak TNT Sports Rafael Honigsten nazvao je sezonu u minhenskom Bajernu „strašnom“ nakon što je Bajer iz Leverkuzena prekinuo odbranu titule 33-strukog šampiona Bundeslige. Ekipa Tomasa Tuhela je 11 puta uzastopno pobedila u nemačkoj najvišoj ligi, ali je pobeda Leverkuzena nad Verderom iz Bremena od 5:0 donela prvu krunu Verkselfu Ćabija Alonsa, pošto vode na tabeli sa nedostižnih 16 bodova.Rafael Honigštajn nazvao je kampanju Bajerna iz Minhena „užasnom“ nakon što je branilac titule u Bundesligi izgubio 12. uzastopnu titulu od Bajera iz Leverkuzena.
Leverkuzen je osvojio trofej pobedom od 5:0 nad Verderom iz Bremena u nedelju i ostavio im neprikosnovenih 16 bodova prednosti na samitu nemačkog najvišeg ranga.
UEFA Liga šampiona je jedino srebro koje Bajern sada može da osvoji, nakon što je ranije u kampanji bio zaprepašćen od strane trećeligaške ekipe Sarbrikena u drugom kolu DFB-Pokala.Govoreći za TNT Sports uoči revanš meča četvrtfinala UEFA Lige šampiona protiv Arsenala, koji se prenosi uživo na TNT Sports i Discoveri+, Honigštajn je rekao da su potrebne velike promene u svim oblastima da bi 33-struki pobednici Bundeslige ponovo dominirali .„Po Bajernovim standardima, bila je to užasna sezona“, rekao je Honigštajn.
„Ako ne osvojite Bundesligu, iako bi to bilo 12. put zaredom, to je katastrofa. Ono što je ovom timu bilo potrebno je osveženje. Sada kada je Bundesliga otišla nekom drugom, to je nateralo sve da se probude i shvate da jedna ili dve promene ili samo promena menadžera neće biti dovoljne.
„Na leto predstoji veliki remont i Bajern verovatno pravi promene koje je možda trebalo da napravi pre nekoliko godina. Samo da osvežim stvari; da imamo igrače koji su malo gladniji i nerazmaženi nakon osvajanja svih ovih titula, koji pobeđuju sa rukama u džepovima.”