Fudbal

FRANCUSKA 1 – 0 BELGIJA

jul 02, 2024

Francuska se plasirala u četvrtfinale još jednog velikog turnira nakon što je ispratila Belgiju u Diseldorfu.

IGRAČ UTAKMICE: VILIJAM SALIBA (FRANCUSKA)
Centralni defanzivac Arsenala je odličan i siguran igrač za klub i državu. Uradio je dobar posao da zadrži Romelua Lukakua u tišini tokom većeg dela napetog susreta i zamalo je postigao pobednički pogodak dok je Francuska u drugom poluvremenu izjednačavala šuteve.
OCENE IGRAČA
Francuska: Menjan 7, Kounde 7, Upamekano 7, Saliba 8, Ernandez 8, Čuameni 7, Kante 8, Rabio 7, Grizman 7, Tiram 7, Mbape 7 Zamene: Kolo Muani 7

Belgija: Casteels 7, Castagne 7, Faes 7, Vertonghen 6, Theate 6, De Bruine 7, Onana 6, Doku 8, Openda 6, Carrasco 6, Lukaku 6 Zamene: De Ketelaere 6, Dodi Lukebakio 6, Mangala 7

NAJVAŽNIJI DELOVI UTAKMICE
50′ KASTELI SPAŠAVAJU BELGIJU Sjajan skok u skoku se zaustavlja nisko sa njegove leve strane kako bi sprečio odbijeni udarac Čuamenija. Pristojna igra Francuske, ali Belgija je opstala.
62′ VRHUNSKA FRANCUSKA ODBRANA Umalo ga je prekinula greška Salibe kada je De Brujne ispratio Karaska u kazneni prostor Francuske. Šansa da dobijete udarac, ali tempo Ernandeza je izvanredan dok izvodi poslednji pokušaj pre nego što je stigao do cilja. Francuska slavi taj meč kao gol.
73′ SALIBA SKORO HEROJ ZA FRANCUSU. Odbrambeni igrač Arsenala pokazuje odličnu kontrolu u šesnaestercu Belgije, ali ne može da usmeri cilj dok Kastils skače sa leve strane kada lopta leti pored gola. Što je u skladu sa temom večeri.
83′ DE BRUJNE OŽIVAO. Belgijski mađioničar nije bio mnogo viđen u poslednjoj trećini večeras, ali je pokazao svoj kvalitet da kontroliše loptu iz dodavanja Dokua pre nego što je dobro udario u gol. 22 jardi. Solidno zaustavljanje kod Megnana.
85′ GOL! (VERTONGHEN OG) FRANCUSKA 1-0 BELGIJA Sub Randal Kolo Muani sa masivnim odbijanjem od Vertongena kada je završio pogrešnom nogom Kastilsa kada je skočio udesno. Pristojan pas Kantea, i Francuska konačno vodi.