Fudbal

ENGLESKA 2 – 1 SLOVACKA

jul 01, 2024

Engleska je nastavila svoju kampanju na Evropskom prvenstvu 2024. sa dva dramatična kasna gola kako bi obezbedila pobedu protiv Slovačke.

IGRAČ UTAKMICE – DŽUD BELINGAM (ENGLESKA)
U prvom poluvremenu bio je najenergičniji i najefikasniji igrač Engleske, ali je drugo proveo ogorčen jer je izgledalo da padaju u poraz. Njegov spektakularni udarac iznad glave spasio je Sautgejtu posao i engleski turnir; Bellingham je igrač za velike trenutke, i možda još ima više u sebi.
OCENE IGRAČA
Engleska: Pikford 6; Voker 5, Stouns 5, Guehi 7, Tripije 6; Mainoo 6, Rajs 7, Bellingham 8; Saka 6, Kejn 7, Foden 5
PODACI: Palmer 7, Eze 6, Toni 7, Konsa 6, Galager 6
Slovačka: Dubravka 7: Pekarik 5, Vavro 6, Škriniar 7, Hančko 6; Kučka 7, Lobotka 7, Duda 6; Šranc 7, Strelec 7, Haraslin 6

PODACI: Suslov 6, Boženik 7, Beneš 7, Bero 6, Gjomber 6, Tupta 6

NAJVAŽNIJI DELOVI UTAKMICE
25′ GOL! ENGLESKA 0 SLOVAČKA 1 (ŠRANC 25) Engleska ne može reći da nisu upozoreni, a opet je taj čovek! Strelec se uhvatio za jednostavno udarac glavom i šutira sa ivice kaznenog prostora. Umesto toga, preokrenuo je slatku loptu Šrancu, uletevši u to područje. Šranc postavlja loptu jednim dodirom i prolazi pored Guehija, a toe probija loptu pored Pikforda u dalji ugao.
50′ PONIŠTEN GOL! Engleska misli da je na nivou, ali ne! Kejn odlično menja igru na Tripijera, koji ga ubacuje u 6 jardi i ubacuje Fodena. Usledilo je slavlje, ali Foden se iskrao jardu ispred Tripijea i bio u ofsajdu kada je lopta upućena njemu.
54′ ZATVORENO! O, moja reč, kakva je ovo bila šansa! Sa slobodnim udarcem na polovini, Geuhi šalje loptu Stounsu, koji ne gleda; lopta odlete u centar kruga do Strelca, koji odmah šutira sa Pikfordom van svog prostora. Pikford je tučen, ali lopta se previše savija i odlazi pored dalje stative. To je bila skoro katastrofalna i sigurno fatalna greška Engleske.
81′ Izvan stative! Tako blizu! Rajs nalazi mesto u D, i istovaruje se desnom nogom; lopta razbija unutrašnjost stative i izlazi, gde Kejn može samo da uputi udarac preko prečke.
90+5′ GOL! ENGLESKA 1 (BELINGHAM 90+5) SLOVAČKA 1 O, bre, kakav gol! Sa Engleskom na ivici, Bellingham se pojačava. Dugi bacanje Vokera na bližu stativu Guehi. Odnosi se ka Belingemu blizu penala, koji se baca u udarac biciklom i šalje loptu u donji ugao. Zapanjujuće!
91′ GOL! ENGLESKA 2 (KANE 91) SLOVAČKA 1 O moji dani. Engleska je dobila slobodan udarac u desnom uglu, koji Dubravka ponovo izbija. Probija se do Ezea na ivici, koji je udarcem udario u pod; Toni glavom vraća preko gola, a Kejn je tu da pogodi Dubravku glavom iz neposredne blizine! Kakav preokret!
105′ ŠANSA! O Bože! Boženik dobija loptu na nogama u kaznenom prostoru i odbacuje je Benešu. Prvi put lopta na zadnju stativu je lepa, a Pekarik baca nogu na nju, ali može da je pošalje preko prečke samo sa šest jardi.