Fudbal

Egipat se probio do poslednjih 16 na Afričkom Kupu Nacija

jan 25, 2024

Egipat je izgledao spremno da završi na trećem mestu iza Plavih ajkula i Gane pre prekida I to golovima na vreme u obe utakmice.

Egipat se probio do poslednjih 16 na Afričkom Kupu Nacija , pošto je odigrao sa rezultatom 2- 2 sa Zelenortskim ostrvima posle dramatične završnice grupe B u Abidžanu.

Pharaohs ispred Mostafa Mohamed je u 93. minuti postigao go, postajuci pobednik.

Međutim, Zelenortska ostrva su izjednačila šest minuta kasnije a Faraoni su obezbedili drugo mesto pošto je Gana postigla prednost od 2:0 u dodatom vremenu protiv Mozambika.

Na strani Rui Vitorije u nedelju (20:00GMT) će se u poslednjih 16 godina suočiti drugoplasirani tim u Grupi F.

Svetski fudbal na podkastu Afkona: Egipat se I pored povredjenog Salaha probio kako bi se vratio na blagajnu Liverpula Egipat, sa povređenim Mohamedom Salahom, zaostajao je na pauzi kroz Krumpsimolu pametnu završnicu ali ih je zamena za Trezeguet na poluvremenu izjednačila u 50. minutu.

Faraoni su znali da će pobeda biti dovoljno dobra da ih postavi na drugo mesto i, pošto je Gana vodila Mozambik, slavili su pošto je Mohamed lobovao Vozinha da postigne 2:1 u dodatno vreme.

Međutim, usledila je drama nakon što je sudija video asistent (VAR) poslao zvaničnika meča Alhadija Mahamata na svoj monitor pored terena kako bi presudio da li je Mohamed kontrolisao Trezeguetovu loptu napred grudima ili rukom.

Čadijski zvaničnik je na kraju potvrdio gol, ipak Egipat je umalo odbacio sav njihov naporan rad kada je Brajan Tekserija zapucao iz uskog ugla.

Međutim, Gana je nekako razmišljala da u 91. minutu prizna penal i izjednačujući gol u 94. minutu protiv Mozambika, što je značilo da je Egipat napredovao do nokaut faze uprkos tome što je izvukao sve tri grupne utakmice u Obali Slonovače.